_Samtalegrupper


Samtalegrupper for børn og unge mellem 13 og 18 år. Dette tilbud gælder dog ikke for Kvisten i Aarhus


Til børn og unge:
Hvis du er mellem 13 og 18 år, og hvis en voksen eller en anden, der er ældre end dig, har krænket dig seksuelt, har du mulighed for at få hjælp på Kvisten til at forstå, hvad der er sket og hvorfor du reagerer, som du gør. De fleste børn, der er udsat for seksuelt overgreb oplever at blive meget ked af det, nogle bliver også vrede og andre mere bange. Hvis man har det sådan kan det være svært at være en del af et socialt fællesskab, fx en klasse eller et fodboldhold, og man kan let komme til at føle sig udenfor, anderledes og helt ved siden af.

På Kvisten vil vi oprette samtalegrupper for børn og unge mellem 13 og 18 år, der har været udsat for seksuelle overgreb. Her kan du møde andre, der har oplevelser og følelser, der ligner dine. I kan hjælpe hinanden og se, at I ikke er de eneste, der har det sådan. I grupperne taler vi om hvordan det er at være dig, og hvordan det kunne blive lettere at være dig. Vi taler også om temaer, som vi ved det kunne være rart at få talt om, og temaer som du/I gerne vil tale om.
Det kunne foreksempel være:

Dit forhold til din familie og dine venner.

  • Når man føler sig anderledes og udenfor.
  • Følelsen af at være bange og ked af det.
  • Hvordan man sætter grænser og siger nej.
  • Når man føler, at det måske lidt var ens egen skyld.
  • Men også om ting, som du er glad for og god til, og ting som du gerne vil blive endnu bedre til.

Gruppen mødes ca. 1 gang om ugen i Kvistens lokaler. Der går ca. 6 børn eller unge i en gruppe og der er altid to voksne fra Kvisten tilstede. De voksne fra Kvisten er vant til at hjælpe mennesker, der har været udsat for seksuelle overgreb, og de har god erfaring med at tale med både børn og unge, men også voksne og pårørende.


Gruppe for mænd
Der er en terapigruppe for mænd i Viborg og vi påregner at starte nye grupper op for mænd i Silkeborg og Aalborg i efteråret 2016.
Hvis du ønsker at deltage kontakt os på: 60 70 72 57.Nyheder Aarhus:
Løbende opstart af terapigrupper for personer, der har været udsat for seksuelle overgreb.Nyheder Viborg:
I Viborg, Skive, Holstebro, Silkeborg og Randers er der terapigrupper for kvinder..Frivillige søges:
Kvisten Viborg søger terapeuter i Aalborg, Viborg, Skive, Holstebro og Randers. Ring: 60 70 72 57
Nyhed:
Se Kvistens Jubilæumsskrift.
_
_