“Skam, tabu og myter gør krænkelserne til en velbevaret hemmelighed for mange mænd”
- Lisbeth Høstgaard Møller, psykoterapeut og direktør
Seksuelle overgreb på mænd
- seksuelle overgreb skelner ikke til køn, og alle kan opleve senfølger
Kvisten tilbyder psykoterapi til voksne, der er blevet udsat for seksuelle overgreb i barndommen eller ungdommen. Du kan selv vælge, om du vil indgå i et individuelt forløb med en psykoterapeuter eller i et gruppeforløb med andre mænd, der har oplevet seksuelle overgreb.
Du er velkommen, uanset om du har oplevet ét eller mange seksuelle overgreb. Overgreb kan ikke gradbøjes, og senfølgerne er de samme.
I en gruppe vil du – udover to terapeuter – møde andre mænd, som har oplevet seksuelle overgreb i barndommen og ungdommen. Det giver dig en særlig mulighed for at genkende og spejle nogle af de problemer med senfølger, som knytter sig til dit eget køn.
Særligt om gruppeforløb
I en gruppe møder du andre mænd, der også har været udsat for seksuelle overgreb i barndommen og ungdommen og har senfølger efter det. Selvom I er vidt forskellige som mennesker, har I oplevelserne af overgreb til fælles:
Der er den præmis med, at kun få mennesker har en dybtgående forståelse for, eller har oplevet det, som vi har, og det gør, at vi får en relation.
(Anders 24 år, Aalborg-gruppen 2018-2020)
Måske har du gemt på oplevelser af seksuelle overgreb som en hemmelighed gennem mange år. Du har måske heller aldrig mødt en anden mand, der har oplevet seksuelle krænkelser. Men det kan du i Kvisten, og det oplever mange mænd som en lettelse.
Hvis du er i tvivl om gruppeforløb eller individuel terapi er noget for dig, så er du velkommen til at kontakte os på tlf. 88 44 81 41
Du kan også komme til vores mandetræf helt gratis og uforpligtende.
Mand, du er ikke alene
I 2014 var blot fem procent af henvendelserne til Kvisten fra mænd. I 2019 var andelen af mænd i behandling 33 procent.
I 2017-2020 har Kvisten modtaget driftsmidler fra Folketingets Satspulje til en særlig indsats for mænd. Resultaterne af denne indsats, kan du læse om i:
- Bogen “Der et håb – Fortællinger om en særlig indsats for mænd med senfølger efter seksuelle overgreb”.
Kvisten har desuden udarbejdet en kvantitativ intern evaluering på baggrund af vores indsamlede data om mænd i psykoterapi i perioden 2017-2020:

Har du – eller en du kender – været udsat for seksuelle overgreb?
Kvisten tilbyder psykoterapi til dig, der har senfølger efter oplevelser af seksuelle overgreb, som fandt sted, inden du fyldte 18 år. Årlig medlemspris er 600 kroner, som giver dig adgang til vores forløb.
For at blive skrevet op til terapi:
Kontakt os mandag til torsdag kl. 10 – 14 på tlf. 88 44 81 41
Ønsker du at benytte vores gratis og anonyme telefonrådgivning i stedet? Vores psykoterapeuter står parat til at tage imod dit opkald
For telefonrådgivning:
Kontakt os tirsdag kl. 17 – 20 på tlf. 61 33 44 00
Deltag i Træf - kun for mænd
Mandetræf er et gratis, anonymt og uforpligtende tilbud til dig, der har været udsat for seksuelle overgreb i din barndom og ungdom, og som savner nogle at dele erfaringer med.
Det er gratis at deltage i mandetræffet, og du kan være helt anonym, for vi registrerer ikke, hvem der kommer og går. Vi har mandetræf i Aarhus, Lyngby, ONLINE og fællestræf i Thisted.
Vær opmærksom på, at du ikke kan forvente at få psykoterapi til Mandetræf.
I Kvisten arbejder vi på at aftabuisere seksuelle overgreb på drenge og mænd og at aflive sejlivede og forkerte myter som:
- Drenge og mænd kan ikke være ofre
- Seksuelle overgreb mod drenge foretages af homoseksuelle
- Hvis en dreng føler sig seksuelt ophidset eller får udløsning under overgrebet, betyder det, at han selv var en villig deltager, eller har nydt det
- Drenge bliver mindre traumatiseret end piger
- Drenge, som misbruges af mænd, bliver homoseksuelle
- Drenge, som udsættes for seksuelle overgreb, vil senere selv udsætte andre for overgreb
- Hvis krænkeren er en kvinde, er drengen bare heldig, at en moden kvinde har indviet ham i heteroseksuel aktivitet.
(Kilde: Lyager & Lyager, At bestige bjerge, 2015)
Der hersker mange myter om mænd og seksuelle overgreb. Læs personlige beretninger her

Jesper, 43 år fra Thy
“I 28 år gik jeg og fortrængte mine tanker og følelser omkring overgrebet, da jeg pludselig kom i tanke om det, gav det en følelse af, at jeg var meget forkert og anderledes. Gruppeterapien har overbevist mig om, at de problemer, jeg har, er normale, når man har været udsat for det, som jeg har. Vi har i gruppen forskellige historier, men det er de samme udfordringer, vi slås med som voksne. Følelsen af at være forkert og unormal er blevet fjernet, fordi jeg sidder sammen med andre modige mænd, der tør fortælle om deres problemer. Gruppeterapien har betydet, at jeg for første gang føler, at jeg bevæger mig i den rigtige retning. Det handler ikke om, om man kan fjerne det, der er sket – men mere om at få det lagt på den rigtige hylde. Det vil altid være en del af mig, men det handler om, hvilken betydning det skal have i mit liv i dag”.