Menu

Bliv frivillig

Bliv frivillig i Kvisten – og gør en forskel for et andet menneske

Kvisten er den største landsdækkende civilsamfundsorganisation, der tilbyder psykoterapeutisk behandling til voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i opvæksten. I 2023 er vi godt 92 behandlere, der på frivilligt bidrag stiller uvurderlig tid og kompetencer til rådighed for mennesker med senfølger.

Vores behandlings- og rådgivningstilbud rækker ud i alle dele af landet og berører mennesker, der på vidt forskellig vis er berørte af deres livssituation og rækker ud efter hjælp til at finde fodfæste. For de mennesker, deres pårørende og for de aftryk, de sætter i verden til kommende generationer, er adgangen til behandling og rådgivning altafgørende. Sidste år modtog godt 400 voksne terapi i vores individuelle og gruppebaseret forløb, men lagt sammen med vores rådgivningstilbud modtog hele 600 voksne, pårørende og unge støtte igennem Kvisten takket være vores frivillige.

Vil du være med?

Vi kan kun yde hjælpen takket være vores dedikerede, passionerede og dygtige frivillige behandlere der med hjerte og nærvær skaber et trygt rum for vores brugere. Vi opfordrer løbende nye til at tilslutte sig fællesskabet og rekrutterer regionsvist, så du tidligt i processen kan etablere en dialog med din lokale koordinator og få svar på alt det, der er værd at vide, inden du starter som frivillig i Kvisten.

Hvad motiverer dig?

Vores frivillige værdsætter at kunne gøre en forskel for udsatte voksne og unge, samt mulighederne for at tage del i et stort, aktivt fagligt fællesskab iblandt kollegaer i hele landet. Som frivillig får du adgang til:

  • kurser og efteruddannelse i Kvisten akademi,
  • gratis – obligatorisk – supervision
  • et stort fagligt fællesskab med de andre frivillige
  • faglig sparring med din frivilligkoordinator

At være frivillig i Kvisten indebærer, at du:

  • Kan tilbyde terapi på frivillig basis ca. 2-3 timer hver uge, svarende til to brugere. Du planlægger selv tiden sammen med brugeren.
  • Har en godkendt psykoterapeutuddannelse eller være psykolog med speciale i psykoterapi.
  • Har erfaring i at arbejde med at behandle traumer.
  • Kan deltage i obligatorisk supervision minimum seks gange om året.
  • Kan deltage i efteruddannelse om senfølger og traumebehandling.

Som frivillig behandler i Kvisten må du ikke selv have været udsat for seksuelle overgreb

Kontakt os

Har du brug for hjælp, eller har du spørgsmål til Kvistens tilbud, er vores telefon 88 44 81 41 åben fra mandag til torsdag i tidsrummet kl. 10-14

Sådan bliver du frivillig

Vi søger frivillige behandlere over hele landet. Et grundlæggende princip i Kvisten er, at du arbejder i den kommune, hvor du selv bor. På den måde kan Kvisten være så tæt på den enkelte bruger som muligt.

Kontakt frivilligkoordinatoren i dit område og hør mere:

Region Nordjylland og Syddanmark
Tina Landbo, tlf. 54 34 25 67

Region Midtjylland
Anette C. Jessen, Tlf. 61 66 72 57

Region Hovedstaden og Sjælland
Cecilie Bjørk, Tlf. 54 55 34 77