Menu

Forebyggelse af byttedating

Måske er det blevet sværere at være ung og sætte grænser. Sociale medier og stigende forventningspres stiller store krav til unge, og flere og flere mistrives. Kvisten er en del af et landsdækkende projekt, som er finansieret under Socialstyrelsen. Projektet hedder Forebyggelse af prostitutionslignede relationer blandt unge.

Projektet har til formål at forebygge byttedating – også kendt som sugardating – blandt unge mellem 15 og 30 år. I Kvistens Ungerådgivning, der består af et 12 ugers gruppeforløb, inviteres unge til psykoedukation og rådgivning om seksualitet, grænsesætning, behov, følelser og tanker. I grupper af 4-8 deltagere mødes de unge fysisk én gang ugentligt med en gruppeterapeut fra Kvisten, der har særligt uddannet som Ungerådgiver i Kvisten Akademi.

Projektet skal hjælpe de unge med at bryde usunde mønstre, hindre seksuel risikoadfærd og hjælpe dem til at udleve en sund seksualitet. På Kvistens Instagramside @Tabubloggen deler vi fokus, information og indblik i udviklingen af en seksualitet.

 

I projektet samarbejder Kvisten med RedenUng, LiveRehab, KKUC og CFDP. Projektet udspiller sig på den fælles platform Grænseløst (link til https://graenselost.dk/), hvor projektbeskrivelser og fælles indsatser udmøntes på en platform målrettet målgruppen.

 

– Vi forudser, at mange unge vil komme til at opleve grænseoverskridende situationer i forbindelse med byttedating eller udviklingen af en seksuel risikoadfærd, som kan give skader på lang sigt. Hvis vi kan være med til at forebygge det, kan vi gøre en stor og vigtig forskel.

Lisbeth Høstgaard Møller

Direktør, Kvisten