“Kvisten er et sted, hvor der ingen fordømmelse er. Man bliver taget alvorligt, og man bliver hørt.”

-Hanne, 53 år fra Bording

Gruppeterapi

I et forløb med psykoterapi i en gruppe møder du andre, som også har oplevet seksuelle overgreb, inden de fyldte 18 år. Det at kunne spejle sig i andre, virker ofte som en stor lettelse, når du har gået meget alene med vanskelige tanker og følelser

I psykoterapi i en gruppe vil du møde andre, der kender til det, at have været udsat for seksuelle overgreb. Gruppeterapi giver dig mulighed for at møde andre med tilsvarende oplevelser og mulighed for at dele dine oplevelser, følelser og erfaringer.

Kønnene er adskilt i grupperne

Kvisten tilbyder både grupper for kvinder og mænd. For at kunne arbejde målrettet med kønsspecifikke senfølger efter seksuelt misbrug, blandes kvinder og mænd ikke i grupperne.

Grupperne ledes af to terapeuter, og de følger  Kvistens gruppemodel. Modellen er udviklet til grupper for mennesker, der har været udsat for seksuelle overgreb, og den er beskrevet i Lone og Jette Lyagers bog ’At bestige bjerge’.

Terapeuterne i grupperne kan både være kvinder og mænd, uanset om det er en mande- eller kvindegruppe.

I Kvisten oprettes løbende nye grupper, og vi tilbyder gruppeterapi i flere byer. I de fleste grupper er der løbende optagelse. Det vil sige, at når en klient har valgt at sige farvel til gruppen, optages vi et nyt medlem fra vores venteliste.

Om der er ventetid på at blive optaget i en gruppe afhænger af, hvor du bor i landet. Det får du information om, når du kontakter os.

årsmøde kvisten

Læs om hvordan andre har oplevet at være i gruppeterapi

Er du interesseret i gruppeterapi?

Viborg årsmøde

Som mand kan man have en fordom om, at gruppeterapi er noget, hvor man sidder og fletter fingre og snakker om følelser. Men jeg gik  ind til det med et åbent sind, fordi jeg havde behov for at få flyttet nogle ting i mig. Og det har givet mig en oplevelse af, at jeg ikke er alene.

I 28 år fortrængte jeg mine tanker og følelser omkring overgrebet, og da jeg pludselig kom i tanke om det, gav det en følelse af, at jeg var meget forkert og anderledes. Gruppeterapien har overbevist mig om, at de problemer, jeg har, er normale, når man har været udsat for det, som jeg har.

Vi har i gruppen forskellige historier, men det er de samme udfordringer, vi slås med som voksne. Følelsen af at være ‘forkert’ og ‘unormal’ er blevet fjernet, fordi jeg sidder sammen med andre modige mænd, der tør fortælle om deres problemer.

Jesper, 43 år fra Thy

Gruppeterapien har betydet, at jeg har fået taget hul på de ting, jeg går og kæmper med. Og jeg har fundet ud af, at jeg ikke er alene. Det er godt at høre, hvordan andre tackler hverdagen; det hjælper mig til at komme igennem min egen.

 

Jeg tænker ikke så meget over overgrebet længere – jeg har fået læsset af. Jeg har fået lov at være vred på min overgrebsmand. Før var det ham, der bestemt over mig, selvom han ikke var der. Jeg er faldet mere til ro. Jeg har fundet ud af, at det ikke er ham, der skal styre mit liv.

Hanne, 49 år fra Randers