Menu

Gruppeterapi

I et forløb med psykoterapi i en gruppe møder du andre, som også har oplevet seksuelle overgreb, inden de fyldte 18 år. Det at kunne spejle sig i andre, virker ofte som en stor lettelse, når du har gået meget alene med vanskelige tanker og følelser

I psykoterapi i en gruppe vil du møde andre, der kender til det, at have været udsat for seksuelle overgreb. Gruppeterapi giver dig mulighed for at møde andre med tilsvarende oplevelser og mulighed for at dele dine oplevelser, følelser og erfaringer.

Kønnene er adskilt i grupperne

Kvisten tilbyder både grupper for kvinder og mænd. For at kunne arbejde målrettet med kønsspecifikke senfølger efter seksuelt misbrug, blandes kvinder og mænd ikke i grupperne.

Grupperne ledes af to terapeuter, og de følger Kvistens gruppemodel. Modellen er udviklet til grupper for mennesker, der har været udsat for seksuelle overgreb, og den er beskrevet i Lone og Jette Lyagers bog ’At bestige bjerge’. Hver session indeholder  20 minutters ‘egen terapi’ med én af de to behandlere. Mens hvert enkelt gruppemedlem deltager i terapi, lytter de andre og stiller kun spørgsmål eller giver feedback, hivs der gives tilladelse. Gruppeterapien kan også tage udgangspunkt i et emne med relevans for deltagerne – det kan være seksualitet eller familiemønstre.

 

Terapeuterne i grupperne kan både være kvinder og mænd, uanset om det er en mande- eller kvindegruppe.

I Kvisten oprettes løbende nye grupper, og vi tilbyder gruppeterapi i flere byer. I de fleste grupper er der løbende optagelse. Det vil sige, at når en klient har valgt at sige farvel til gruppen, optages vi et nyt medlem fra vores venteliste.

Om der er ventetid på at blive optaget i en gruppe afhænger af, hvor du bor i landet. Det får du information om, når du kontakter os.

Lavpraktisk information

  • Grupperne mødes hver 14. dag og hver session tager 3,5 time
  • Grupperne er med løbende optag, hvilket betyder, at når et gruppemedlem stopper, kan der optages et nyt i gruppen
  • Man skal visiteres for at kunne optages i en gruppe

Kontakt os

Har du brug for hjælp, eller har du spørgsmål til Kvistens tilbud, er vores telefon 88 44 81 41 åben fra mandag til torsdag i tidsrummet kl. 10-14

Individuel terapi

Kvisten tilbyder individuelle forløb med psykoterapi til dig, der har været udsat for et seksuelt overgreb inden du fyldte 18 år.