Menu

25 år med Kvisten

Bliv klogere på Kvisten i vores helt nye jubilæumsskrift fra 1998 – 2023

Kvistens tilbud til unge

Mangler du nogen at tale med om seksualitet og grænsesætning? Måske synes du, det kan være svært at navigere i?

Ole: Jeg mødte andre ligesom mig selv

Oles liv forandrede sig totalt, den dag han blev samlet op af en fremmed mand i en varevogn. Smerten skjulte han for omverdenen, og derfor var det en stor lettelse, da han mødte andre som ham selv.

Sommerferie i træf

Vær opmærksom på sommerferie i vores træf – hent vores oversigt her over alle Kvistens træf, så du ikke går forgæves

“Ingen skal kæmpe alene med senfølger efter seksuelle overgreb”

Kvinder

Kvisten har en række gratis tilbud til dig som kvinde, der har været udsat for seksuelle overgreb, inden du blev 18 år. Det er psykoterapi individuelt eller i kvindegruppe, telefonrådgivning og kvindetræf.

 

Mænd

Er du mand og har du været udsat for seksuelle overgreb, inden du blev 18 år, er der hjælp at hente i Kvisten. Vi har tilbud om terapi individuelt eller i mandegrupper, telefonrådgivning og mandetræf.

 

Unge

Er du mellem 15-30 år, og er du blevet presset til sex, som du ikke brød dig om? Har du svært ved at mærke dine seksuelle grænser? Kvistens rådgivning til unge er måske noget for dig.

 

Støt os

Du kan være med til at gøre en forskel for voksne, der har brug for hjælp til at bearbejde oplevelser med seksuelle overgreb, som de var udsat for i opvæksten. Se hvordan du kan støtte Kvisten.

 

Senfølger

Oplevelser af seksuelle overgreb i barndommen og ungdommen kan give dig alvorlige senfølger, også når du er voksen. Det er både sociale, mentale, psykiske og fysiske vanskeligheder.

Frivillig

Kvistens behandling varetages af frivillige, så uden frivillige – ingen Kvisten. Vi leder altid efter terapeuter med den rette baggrund til at indgå i vores behandlerkorps.

Taskforce

Kvistens Taskforce består af mænd og kvinder, der på egen krop har kæmpet for at finde livskvalitet trods senfølger efter seksuelle overgreb. De holder oplæg i hele landet.

Fagperson

Savner du som fagperson viden om senfølger efter seksuelle overgreb i dit møde med borgeren? Vi klæder dig og dine kolleger på til samtalen og har behandlingstilbud til borgeren.

Ingen skal kæmpe alene med senfølger efter seksuelle overgreb

Kvisten tilbyder terapi til voksne over 18 år med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen og ungdommen.

Hvis du har været udsat for seksuelle overgreb i din barndom eller ungdom, kan du have behov for at tale med nogen om det. I Kvisten tilbyder vi gratis hjælp til seksuelt misbrugte i form af psykoterapi – enten i individuelle forløb eller i en gruppe. Tilbuddet er til voksne – mænd såvel som kvinder – med senfølger efter seksuelle overgreb, som har fundet sted inden 18 årsalderen.

Vi tilbyder ligeledes rådgivende samtaler til pårørende, for hvem det kan være svært at rumme og som derfor kan have behov for at tale om de følelser og tanker, der vækkes. Læs mere om rådgivning til pårørende.

Hvem er vi i Kvisten?

Kvisten er en landsdækkende social organisation (NGO), der har behandlere i 40 kommuner i Danmark (2023). Det er gratis at få terapi og rådgivning i Kvisten for dig, der har oplevet seksuelle overgreb og krænkelser i barndommen og ungdommen. Terapi og rådgivning varetages af frivillige, der alle har enten en godkendt psykoterapeutisk uddannelse eller er psykolog og specialiseret i psykoterapi.

I år fejrer Kvisten sit 25-års jubilæum. Du kan læse Jubilæumsskriftet 2023 her.

Kvisten er finansieret af fonde, støttepuljer, §18 midler fra kommuner samt donationer fra virksomheder og private. Derudover har Kvisten siden 2021 været på Finansloven.