"Jeg håber, at andre kan spejle sig i mine digte og få følelsen af, at de ikke er alene om at have senfølger."

- Janni Sørensen (33) er fra Møn og medlem af Kvistens Taskforce

Taskforce: I digte kan Janni få luft for svære tanker

Hen over sommer og efterår præsenterer vi medlemmer af Kvistens Taskforce af tidligere brugere – seje mænd og kvinder – der har valgt at stå frem med deres historie for at inspirere andre til at søge hjælp for senfølger efter seksuelle overgreb som barn og ung.

Af journalist Inge Ramsing

Janni Sørensen (33) fra Møn er et af de nyeste medlemmer af Kvistens Taskforce, som hun blev medlem af i foråret 2022.

Bryde samfundets tabuer

– Grunden til, at jeg har tilsluttet mig Kvistens Taskforce er, at jeg håber på, at vi ved at fortælle åbent om, hvordan det er at leve med senfølger efter seksuelle overgreb, kan åbne op for bedre behandling og bryde de tabuer, der er i samfundet.

Derudover ser jeg det også som en form for selvudvikling ved, at jeg selv lærer at tale åbent om det, fordi jeg har gået og gemt på det indeni og får det bedre og bedre ved at tale om det. Jeg håber også, at andre kan spejle sig i mine digte og få følelsen af, at de ikke er alene om at have senfølger.

Har fundet ro efter terapi

– Jeg er en fighter, der gennem 8 år var udsat for grænseoverskridende og seksuelle overgreb. Mine primære senfølger, angst og manglende evne til at mærke og udtrykke mine grænser, fik mig til at kontakte Kvisten, hvilket har betydet alverden i mit liv. Terapien har hjulpet mig med at finde mig selv, og jeg er nu både gladere og mere rolig i mit liv.

– I nu snart et år, har angsten og mine andre senfølger fyldt meget lidt, og jeg har det bedre og er langt gladere, end jeg kan mindes, at jeg før har været. Mine senfølger fylder så lidt, at jeg nu har mulighed for at have en mere rolig og sammenhængende hverdag, hvor jeg ikke i samme grad har brug for at trække mig i samværet med andre.

Janni Sørensen, Kvistens Taskforce.

Kan se tanker og følelser udefra

Mine digte er min ventil til at udtrykke de ting, jeg har svært ved at formulere i samtale og de følelser, der lejlighedsvis popper op og fylder.

Ved at få det ned på skrift oplever jeg, at jeg kan se tanker og følelser mere udefra og får et bedre greb om, hvor de kommer fra, og hvad de prøver at fortælle mig. På den måde bliver de knapt så uoverskuelige og overtager ikke mit sansesystem.

Vil du læse mere om Kvistens Taskforce?

Du kan læse mere om Kvistens Taskforce, medlemmerne, deres arbejde, og hvordan I kan få et oplæg med Taskforce på din arbejdsplads her:

Digte af Janni Sørensen

Vi bringer fem digte af Janni Sørensen på Kvistens Facebook og Kvistens Instagram sider i løbet af sommeren 2022. Digtene bringes disse dage:

  • Torsdag 21. juli 2022
  • Søndag 24. juli 2022
  • Søndag 31. juli 2022
  • Søndag 7. august 2022
  • Søndag 14. august 2022
Janni Sørensen fra Kvistens Taskforce digte

Du er altid velkommen til at kontakte os for råd og vejledning.