Menu

Du er velkommen uanset, om du selv har været udsat for overgreb, er pårørende til en, der har været seksuelt misbrugt, eller du blot er nysgerrig efter at vide mere om emnet.

Det sker:

Torsdag 21. april 2022 kl. 19.00 – 21.30 i Foredragssalen på Biblioteket, Kongensgade 43 i Nykøbing F.

Kvistens Taskforce af tidligere brugere inviterer dig til en aften, hvor vi TØR:

  • bryde tavsheden om seksuelle overgreb.
  • aflive myter og nedbryde tabuer om seksuelt misbrugte.
  • tale om senfølger efter seksuelle overgreb

Ole Basballe Jensen og Jens Mortensen fra Kvistens Taskforce er parate til at svare på tilhørernes spørgsmål, og det er dialogen, der er i centrum for aftenens program. De to har selv oplevet seksuelle overgreb, de har erfaring med senfølger, og de ved, at der er håb om at få det bedre!

Senfølger efter seksuelle overgreb kan spænde vidt, lige fra PTSD, angst og depression, forskellige former for misbrug og afhængighed, svært ved at være i og bevare nære relationer og mange andre komplekse psykiske, sociale, mentale og fysiske problemer.

Til oplægget fortæller frivilligkoordinator Peter Jørgensen og frivillig psykoterapeut Allis Rasmussen om Kvistens tilbud om behandling med individuel terapi eller gruppeterapi, rådgivning til pårørende, telefonrådgivning, mande- og kvindetræf mm. til voksne, der har været udsat for seksuelle overgreb, inden de blev 18 år.

Kvisten er en landsdækkende social NGO, der bygger på frivilligt arbejde. Alle frivillige behandlere har en godkendt uddannelse som enten psykoterapeut eller aut. psykolog med specialisering i psykoterapi.

Arrangementet er gratis.

 

– Hvis seksuelle overgreb i barndommen forbliver hemmeligheder, er det umuligt at bearbejde senfølgerne og de voldsomme konsekvenser, som de medfører. Der er mange myter og tabuer omkring seksuelle overgreb på børn. De bidrager bestemt ikke til, at det bliver lettere at tale om det, og vi er nødt til at tale om det. Det er den eneste måde, vi kan forandre verden. Kvisten har hjulpet mig mere, end jeg nogensinde kan sætte ord på, og organisationen har også åbnet mine øjne for, at der er brug for, at vi taler højt om konsekvenser af seksuelle overgreb. De fleste, der er ramt af senfølger, går meget stille med dørene. Frygten for at være forkert og anderledes fylder så meget. Og så er der brug for, at nogen går ud og siger: ”Husk du var kun et barn!”​

Ole Basballe Jensen​